QUAKE DÄMPNINGSSYSTEMET

NORDIC LIGHTS® introducerar det revolutionerande QUAKE dämpningssystemet. Det patenterade systemet tar skyddet mot vibrationer och stötar till en helt ny tidigare osedd nivå. NORDIC LIGHTS® FoU-avdelning har använt alla sina muskler, kompetens och utrustning för att skapa ett perfekt dämpningssystem. 

Ett normalt dämpningssystem utsätter dämparna för stora påfrestningar. Dämparnas vinklar är omsorgsfullt uträknade och intensivt testade, för att de perfekt synkroniserade vinklarna som skapar ett komplett optimerat system. Tack vare konstruktionen kommer stötar och vibrationer aldrig åt alla axlar i en rak linje, ifall kraften råkar komma i linje med en axel så är kraften fortfarande ur linje med alla andra delar av QUAKE systemet. Detta resulterar i en jämn fördelning av kraften i hela dämpningssystemet. Därav har QUAKE dämpningssystemet betydligt längre livslängd och tål mycket större stötar och ett bredare vibrationsregister. Och ifall dämpningssystemet tål mer stryk, så tål också arbetsbelysningen och applikationen som lampan är monterad på mer stryk.
Eftersom QUAKE systemet tål ett bredare register av vibrationer - t.ex. 4.65 Grms 12-2000Hz, 15.3 Grms 24-2000Hz och 20 Grmas 24-2000Hz - möjliggör det montering av kraftfullare belysningslösningar på applikationer. Därav är frågan om var arbestbelysningen monteras på applikationen inte av lika stor vikt eftersom dämpningssystemet är skonsammare för fordonet. Det minskar också underhåll och stoptider. Därtill är QUAKE dämpningssystemet lägre än andra dämpningssystem och sparar plats.

Under många år har NORDIC LIGHTS® utvecklat och patenterat olika dämpningslösningar för Heavy Duty arbetslampor. Varför dämpa en arbetsbelysning? Med rätt dämpning kommer du att kraftigt öka lampans tålighet för stötar och vibrationer. Det kommer inte endast att ta längre tid innan lampan söndras, komponenterna inuti lampan håller också längre och kräver mindre underhåll och färre byten. Påfrestningen på applikationen av att ha en arbetsbelysning monterad minskar vilket gör fordonet mindre sårbart.