NORDIC LIGHTSILLE KULTAA

NORDIC LIGHTS® on maailman ensimmäisenä työvalojen valmistajana saanut Caterpillarin arvostetun kultasertifioinnin; Supplier Quality Excellence Process (SQEP) Gold. Caterpillar on raskaiden työkoneiden maailman markkinajohtaja rakennus- ja kaivosalalla, joka mittaa jatkuvasti toimittajiensa prosesseja. SQEP ohjelmassa toimittajat jaotellaan eri tasoille erityisten kriteerien mukaisesti pronssi-, hopea-, kulta ja platinatasolle. NORDIC LIGHTS® on tehnyt yhteistyötä Caterpillarin kanssa jo yli 20 vuotta ja saavutti pronssitason vuonna 2009, kolmen vuoden kuluttua he nousivat jo hopeatasolle.

– Kultatason saavuttaminen on erittäin vaikeaa ja se todistaa, että tuotteemme ovat tasaisesti korkealaatuisia ja palvelumme on sekä joustavaa että luotettavaa, kertoo Matti Leipälä, Nordic Lightsin Operational Excellence Manager.

 

Korkea laatu säästää ylläpitokustannuksissa

Caterpillarin SQEP-mittauksiin sisältyy mm. viallisten  tuotteiden määrä, toimittajien aiheuttamat reklamaatiokustannukset sekä tuotteiden ja varaosien toimitusvarmuus.

 

– SQEP sertifikaatti on todella tärkeä Nordic Lightsille, koska se perustuu asiakkaan omiin mittauksiin. Toimittaja listan kärjessä on todistetusti ansainnut korkean luottamuksen, toteaa Lauri Koskimaa, Nordic Lightsin Key Account Manager.

Vaatimukset ovat todella korkeat kaikille eri laitteistoon kuuluville komponenteille, varsinkin työvaloille, joiden pitää kestää kovia iskuja, tärinää, pölyä ja kosteutta.

– Tuotteemme ovat päivittäisessä käytössä kovissa olosuhteissa ja Caterpillarin asiakkaille on todella tärkeää, että laitteistot toimivat moitteettomasti, jotta vältytään kalliilta huoltokatkoksilta, selvittää Leif Ojalammi, Production Manager Nordic Lightsilla.

 

Jatkuva parantaminen

Asiakkaat arvostavat myös Nordic Lightsin korkeaa teknistä osaamista.

– Sen perustana on vankka tekninen tietämys sekä tuotekehitysosastomme tarjoamat mahdollisuudet. Näiden ansiosta voimme auttaa asiakkaitamme ratkaisemaan heidän asiakkaidensa ongelmat, kertoo Koskimaa.

Vaikka kultataso on tärkeä virstanpylväs, tulee NORDIC LIGHTS® jatkossakin panostamaan määrätietoiseen kehitykseen platinatason saavuttamiseksi.

– Pitkän tähtäimen LEAN kehitysohjelma Nordic Production System aloitettiin vuonna 2012. Yritämme jatkuvasti löytää heikkouksia kehittääksemme prosessejamme. Tämä ei koske ainoastaan tuotantoa, vaan kattaa yrityksen kaikki toiminnot eri osastoineen.